Spring til indhold

Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed 

Tlf. +45 22 73 06 06

Bliv kosmetisk sygeplejerske 

Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed 

Tlf. +45 22 73 06 06

Bliv kosmetisk sygeplejerske 

CO2 LASER

HUDFORYNGELSE 

Vil du se 5-10 år yngre ud? Er du træt af dybe rynker, og trænger du til en markant hudforyngelse. Eller har du ar, akne ar eller knopper der er til gene.
Så er det fraktioneret CO2 laser du skal vælge!

Klinik Lindhardt CO2 laser behandling

HVAD ER CO2 LASER?

CO2 laser er den mest effektive behandling når vi taler hudforyngelse. CO2 laser er en særlig dybdegående behandling af huden. Laseren laver en kontrolleret brænding af huden, så du får en hud der vil se 5-10 år yngre ud. Rynkerne vil blive pænere og glattere. I mange tilfælde opstrammes slap hud ligeledes. Behandlingen bruges også til ar og ar efter akne. Alle CO2 behandlinger foregår i vores klinik i Frederikshavn.

Det er vores hudlæge Helene Holmgren, der udfører behandlingen.

Hvis du har meget slap hud, anbefaler vi en kombinationsbehandling med vores hudopstrammende behandling Morpheus 8

Behandling med CO2 LASER

Den kontrollerede ‘’skade’’ man pådrager huden sker på følgende måde:

Ved behandlingen sker en opvarmning af huden, denne varme går dybt ned i huden og påvirker både overhuden og læderhuden. På denne måde trækker huden sig sammen. Samtidig sker der en peeling af den øverste del af huden, det bevirker at der dannes et pænt nyt hudlag.
Alt dette tilsammen giver den mest effektive hudforyngelse, hvor rynkerne og arrene glatter sig ud. Kollagenen, elasticiteten og selve grundsubstansen i læderhuden forynges.

Fordele:
Udglatning af rynker
Opstramning
Fjerner pigment
Fjerner ar efter akne
Giver hudforyngelse
Den mest effektive rynkebehandling i verden
Jævn og glat hud
Effektiv mod alderspletter (leverpletter)
God til slap hud omkring øjnene
God til kreppet hud
God til ældet og solskadet hud
God til strækmærker
Godartede knopper og dimser
Små uønskede hudforandringer

2 FORSKELLIGE TYPER

Forskel på CO2 fraktioneret laser og CO2 fuld ablation laser

Vi tilbyder to former/styrker af CO2 laserbehandlinger:

CO2 fraktioneret laser – fjerner en del af overhuden fjernes ved hver behandling
CO2 fuld ablation laser – her fjernes hele overhuden ved en behandling

Begge former for CO2 behandling er særdeles effektive. Til konsultationen beslutter vi sammen med hudlægen hvilken type af CO2 laser du er bedst egnet til. Hudlægen vurderer dette ud fra din hud, dine behov og ønsker. Og vi får sammen lagt en behandlingsplan.

OMRÅDER DER BEHANDLES:
Hele ansigtet
Under/omkring øjnene
Omkring munden
Kinderne
Overlæben
Panden
Halsen
Kroppen

Klinik Lindhardt CO2 laser behandling

CO2 fraktioneret laser

Ved denne behandling er det kun en lille del af overhuden, der fjernes ved hver behandling. Derfor skal du også påregne flere behandlinger end med CO2 fuld ablation. Som oftest skal du regne med 2-3 behandlinger. Det betyder også at der er færre bivirkninger end ved CO2 fuld ablation. Ophelingen efter behandlingen ses kun i kort tid (ca. 4-10 dage), og risikoen for bivirkninger er lav.

CO2 fraktioneret laser er IKKE det samme som nogle klinikker kalder non-ablativ og fraktioneret laser. Non-ablativ og fraktioneret laser er en meget mildere form for laser, som er tilegnet lettere og mildere former for hudforyngelse og ar reduktion.

CO2 fuld ablation laser

CO2 fuld ablation er den traditionelle CO2 laserbehandling. Denne behandling er den mest potente behandling, der findes i verden til hudforyngelse, og den er særdeles effektiv.

Her peeles og brændes hele overhuden. Behandlingen er så effektiv, at du typisk kun skal behandles 1 gang, modsat den fraktionerede CO2 laser. Dog er ophelingstiden også længere, du må påregne op til 14 dage. Bivirkninger stiger også tilsvarende, derfor er det vigtigt at følge hudlægens anbefalinger efter behandlingen, for at undgå dette.

BEHANDLINGEN

Du møder 1-2 timer inden din behandlingstid. Her får du påført lokalbedøvende creme på det område, der skal behandles. Når bedøvelsescremen har virket optimalt, går vi i gang med selve behandlingen. Huden renses godt af, og desinficeres derefter med sprit.

Hudlægen begynder at behandle huden med laseren, huden opvarmes i små prikker afsat med lille afstand i et tæt netværk. Du vil opleve en varm følelse på huden. Behandlingens smerteniveau er middel. Ved behandling med fuld ablation kan der efter ønske og behov lægges en injektions lokalbedøvelse eller bruges morfin. Dette skal dog aftales inden, ved konsultationen. Selve behandling varer som oftest ikke mere end 30 min.

FØR BEHANDLING

Inden din behandling skal du til en konsultation hos vores hudlæge. Her ser vi på dit udgangspunkt, og planlægger behandlingsforløbet. Vi gennemgår hvad der sker før, under og efter behandlingen.

På behandlinger med CO2 laser er der en betænkningstid på 1 uge.

For ikke at få pigmentproblemer efter behandlingen, er det vigtigt at du ikke har taget sol mindst en måned før behandlingen.

EFTER BEHANDLING

Lige efter behandlingen kan du se prikker i huden fra laseren og huden er rød. Rødmen og hævelsen tiltager i de efterfølgende 2-3 dage. Rødmen kan vare i 2-6 måneder.

Du kan også opleve sår og en mørkfarvning af huden. Dette er helt normalt. Huden vil føles øm de næste par dage, men aftager med tiden. Der vil forekomme en punktvis afskalning af huden, og huden kan væske.

Opheling af huden varer (alt efter styrken) ca. 4-14 dage.

Når først sårene begynder at hele, klør det ofte. For at undgå kløe, betændelse og ar dannelse er det vigtig IKKE at klø i sårene. Brug i stedet cremerne du har fået anbefalet. Du må anvende makeup 5 dage efter behandlingen.

Det er VIGTIGT at du anvender solcreme med høj SPF 50 + og UVA-filter. Og du skal anvende solcreme i det første år efter behandlingen.
Hvis der skal behandles flere gange, er det som oftest med et interval på 6-8 uger.
Huden arbejder i op til 1 år efter behandlingen, derfor kan man først se det endelige resultat derefter.
Resultatet holder i mange år, hvis man følger vores anbefalinger. Med alderen skal behandlingen naturligvis gentages.

I nogle tilfælde laver hudlægen en recept til apoteket på fucidincreme. Denne kan enten hentes inden eller efter behandlingen, alt efter hvad aftalen er.

KONTROL

Hos Klinik Lindhardt tilbyder vi altid en kontroltid. Her ser vi på selve resultatet og taler om videre plan, i forhold til at opnå bedst muligt resultat fremover.

BEMÆRK

BIVIRKNINGER

– Der kan opstå infektion
– Farveændringer af huden
– Ardannelses ses yderst sjældent.
– Hos mørke hudtyper kan der ses en midlertidig hyperpigmentering efter behandlingen.

HVEM KAN IKKE BEHANDLES

Gravide eller ammende
Personer med infektioner (generelle eller lokale)
Personer med bindevævssygdomme
Personer i immundæmpende medicin behandling
Hvis man har et aktivt forkølelsessår
Personer, som har tendens til at danne store tykke ar (”keloiddannere”)

KONTAKT OS

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os på telefon: +45 22 73 06 06 eller nedenfor

FIND VEJ

© All rights reservED KLINIK LINDHARDT 2023

CVR 43632892