Spring til indhold

Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed 

Tlf. +45 22 73 06 06

Bliv kosmetisk sygeplejerske 

Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed 

Tlf. +45 22 73 06 06

Bliv kosmetisk sygeplejerske 

PIGMENTFJERNELSE / Solskader

ANSIGT, HÆNDER & SOLSKADER PÅ BRYSTET

Klinik Lindhardt pigmentforandringer

HVAD ER PIGMENTFJERNELSE?

Pigmentforandringer, pigmentpletter, leverpletter og alderspletter. Kært barn har mange navne, men de dækker over det samme; misfarvninger af huden, så der opstår pletter.

De opstår, når cellerne producerer for lidt eller for meget pigment. De er i dybest set et udtryk for ændringer i huden, og kan ses både som skygger, skjolder, pletter eller plamager. Pigmentpletter opstår oftest i ansigtet, på halsen, brystet samt hænder og arme. De kommer som oftest med alderen, og den uens hudtone kan få os til at se ældre ud end vi er. Pigmentforandringer skyldes som oftest sol eller hormonelle forandringer. De pigmentforandringer, som ikke er hormonelle, kan vi heldigvis behandle med laser.

Ved de hormonelle pigmentforandringer, skal der oftest planlægges et andet behandlingsforløb, med en cosmelan peeling. Du kan læse mere om hormonelle pigmentforandringer og melasma under cosmelan peeling.

Melasma ligner mere mørke skygger og plamager end deciderede pletter. De kommer typisk i panden, på kinderne og overlæben. Melasma plamager ligger dybere i huden end pigmentpletter. Derfor er de ofte sværere at fjerne.

Behandling MOD PIGMENT & SOLSKADER

Vil du slippe af med dine pigmentpletter og solskader, så er det IPL laser der skal til. Resultatet af laserbehandlingen vil være en markant mere ensartet og jævn hud, som stråler mere. IPL-laser kan også benyttes, hvis du ønsker at fjerne karsprængninger i ansigtet.

Ved IPL-behandling (Intense Pulsed Light) sendes lysenergibølger ned i pigmentpletten. Lyset omdannes til varme, som ødelægger pigmentcellerne. En uges tid efter behandlingen falder pigmentpletterne af som skorper. IPL er især effektiv mod de solfremkaldte pigmentpletter.

OMRÅDER DER KAN BEHANDLES 

Ansigtet
Hænder
Hals
Brystet

BEHANDLINGEN

Når du kommer til din behandling, sørger vi for at rense din hud grundigt.
Herefter påsmøres en gel i det område, som skal behandles. Derefter påbegynder din behandling.
De fleste beskriver følelsen af behandling med IPL (laser) som en intens varmefornemmelse. Når laseren føres henover huden føles det typisk som en smerte svarende til et lille svip med en elastik.

Behandlingen kræver ikke bedøvelse. Selve behandlingen tager ikke lang tid, men vi sætter altid god tid af, så du kan regne med mellem 30-45 minutter, alt efter områdets størrelse.

FØR BEHANDLING

Inden din behandling kan du booke en gratis og uforpligtende konsultation. Til konsultationen vurderer vores hudlæge og kosmetiske sygeplejerske, hvilken type pigmentering du har. Derefter udarbejder vi en skræddersyet behandlingsplan til dig, så du får det resultat du ønsker.

Inden du møder til din behandling, er det vigtigt at du ikke er for brun, derfor anbefaler vi at du undgår soleksponering i en måned før behandlingen, eller i så fald bruger en SPF 50. Du må ikke samtidig anvende selvbruner og spray-tan i det område vi skal behandle.

EFTER BEHANDLING

Du kan fortsætte dine daglige gøremål lige efter behandlingen. De fleste er typisk lidt røde og hævet efter behandlingen. Det kan vare op til et par dage før det har lagt sig. I dagene efter behandlingen vil pigmentpletterne blive en smule mørkere, hvorefter de vil skalle af i løbet af en uge. Hudens overflade minder i denne periode lidt om ”kaffegrums”.

Du må anvende makeup lige efter behandlingen, da behandlingen ikke er ablativ (det vil sige den ikke laver hul på huden). Det er vigtigt at du efter behandlingen anvender solcreme, og helst SPF 50 med UVA og UVB-filter. Dette for at beskytte huden, da den er mere sensitiv for solen, efter behandlingen.

VI ANBEFALER

For at optimere behandlingen anbefaler vi følgende produkter:

Phlorentine C F (Dag)
Phyto Corrective gel (Dag)
Discoloration Defense Serum (Dag)
Mineral Radiance (Solbeskyttelse)
Retinol 0,3 (Nat)

Lad din behandler guide dig i produkterne.

KONTROL

Hos Klinik Lindhardt tilbyder vi altid en kontroltid. Her ser vi på selve resultatet og taler om videre plan, i forhold til at opnå bedst muligt resultat fremover.

BEMÆRK

BIVIRKNINGER

Sjældne:
Forbrænding med væskende forandringer og sår (i sværeste tilfælde kan der som følge heraf opstå tab af pigment og blivende arvæv – dette er dog yderst sjældent)
Pigmentforstyrrelser i de behandlede områder

HVEM KAN IKKE BEHANDLES

Gravide & ammende
Personer med epilepsi
Hvis du er solbrændt
Fysisk urticaria kan få udbrud af urticaria ved IPL-behandling
Hvis du anvender anti-koagulerende midler
Lægemidler, der er lysfølsomme fx perikum
Undgå medicin (recept og håndkøb), der forårsager foto-sensibilisering fx isotretinoin

KONTAKT OS

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os på telefon: +45 22 73 06 06 eller nedenfor

FIND VEJ

© All rights reserved KLINIK LINDHARDT 2023

CVR 43632892