Spring til indhold

Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed 

Tlf. +45 22 73 06 06

Bliv kosmetisk sygeplejerske 

Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed 

Tlf. +45 22 73 06 06

Bliv kosmetisk sygeplejerske 

Rynkebehandling

Rynkebehandling med Botox/Azzalure
Botulinum Toxin A

BOTOX

Rynkebehandling med Botox/Azzalure
Botulinum Toxin A

Hvad er botulinum toxin a

Botulinum Toxin A er et protein, der lammer muskelfibre. Dette bevirker at musklen afslappes og rynken udglattes. Botulinum Toxin A har været anvendt i mange år, både mod muskelkramper hos syge, samt i den kosmetiske behandling af rynker. Det mest kendte præparat hedder Botox/Azzalure, hvilket anvendes i klinikken.

Behandling af rynker med botulinum

Ansigtets mange muskler er med til at udtrykke dine følelser, som aflæses af omverdenen. Er du glad, smiler du, er du sur, rynker du dine bryn eller andet, vil disse konstante bevægelser medføre rynker gennem livet. Nogle rynker giver ansigtet unikke karakterer, mens andre kan være generende og medvirke til at give et udtryk, man ikke kan forenes med. Ved at injicere botox i de mimiske muskler i ansigtet, lammes disse og rynkerne udglattes.

Typiske områder, der behandles med botox

Bekymringsrynken/mellem bryn 
Panderynker
Smilerynker
Brynløft

Afspil video om Klinik Lindhardt Botox behandling

bEHANDLINGEN

Inden behandlingen, gennemgås proceduren.

Først renses huden med sprit og markeres med hvid markeringspen. Der injiceres dråber af botox under huden med en meget tynd nål de aftalte steder. Der vil komme let rødme svarende til behandlingsstederne. En sjælden gang kan der komme et lille blåt mærke, men dette forsvinder i løbet af ca. 5 dage og er helt ufarligt.

FØR BEHANDLING

Ved konsultationen gennemgår vi dine ønsker og hvordan disse opfyldes. Hermed opnår vi enighed om behandlingsforløb, og hvad der kan forventes både under og efter behandlingen.  Sundhedsstyrelsen kræver en forundersøgelse, journal oprettelse, samt mindst 48 timers betænkningstid, inden behandlingen udføres.

Ved konsultationen møder du vores speciallæge, som vurderer behovet for behandlingen med botox. Her afgives samtykkeerklæring, hvis du ønsker behandling. Herefter skal der som minimum gå 48 timer, før behandlingen kan udføres.

Konsultationen er gratis og uforpligtende.

EFTER BEHANDLING

Effekten indtræder i løbet af nogle dage og har fuld effekt efter ca. 10-14 dage.

I starten kan der opleves en smule tyngdefornemmelse i den muskel, der er blevet behandlet. Herefter vendes du til det, og huden udglattes mere og mere. Effekten aftager typisk efter 3-6 måneder.

Efter gentagne behandlinger vil musklen dog vendes til ikke at blive brugt, hvorfor der kan gå længere og længere tid mellem hver behandling.

KONTROL

Hos Klinik Lindhardt tilbyder vi altid kontroltid efter 14 dage. Her ser vi på selve resultatet og taler om videre plan, i forhold til at opnå bedst muligt resultat fremover.

BEMÆRK

BIVIRKNINGER

Let hævelse eller rødme efter behandlingen ses ofte og forsvinder efter kort tid, som oftest inden for 1 time. Nogle kan opleve forbigående hovedpine. I sjældne tilfælde kan musklen til øvre øjenlåg påvirkes, dette er også forbigående og aftager efter nogle uger.

HVEM KAN IKKE BEHANDLES

Gravide og ammende må ikke behandles. Hvis der er infektioner i huden i behandlingsområdet, skal disse være overstået, før der kan behandles.

KONTAKT OS

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os på telefon: +45 22 73 06 06 eller nedenfor

FIND VEJ

© All rights reservED KLINIK LINDHARDT 2023

CVR 43632892