Spring til indhold

Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed 

Tlf. +45 22 73 06 06

Bliv kosmetisk sygeplejerske 

Registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed 

Tlf. +45 22 73 06 06

Bliv kosmetisk sygeplejerske 

COSMELAN PEELING

HVAD ER COSMELAN PEELING?

HVAD ER
COSMELAN PEELING?

Cosmelan Peeling er en medicinsk maske, som påvirker melanindannelsen direkte. Dette gør det muligt at fjerne hormonelle pigmentforandringer samt reducere hyper pigmenteringer effektivt, således at huden bliver mere ensartet, glat og får glød.  Det foregår ved at hæmme enzymet tyrosinase, som medvirker til dannelse af melanin (pigment). Cosmelan behandling er kendt verden over for dens effektivitet og høje sikkerhedsmargin. Behandlingen kan anvendes på alle hudtyper, hele året rundt.

HVAD ER COSMELAN PEELING?

HVAD ER
COSMELAN PEELING?

Cosmelan Peeling er en medicinsk maske, som påvirker melanindannelsen direkte. Dette gør det muligt at fjerne hormonelle pigmentforandringer samt reducere hyper pigmenteringer effektivt, således at huden bliver mere ensartet, glat og får glød.  Det foregår ved at hæmme enzymet tyrosinase, som medvirker til dannelse af melanin (pigment). Cosmelan behandling er kendt verden over for dens effektivitet og høje sikkerhedsmargin. Behandlingen kan anvendes på alle hudtyper, hele året rundt.

Behandling med Cosmelan peeling

Behandling med
Cosmelan peeling

Cosmelan peeling er egnet til behandling af hormonel pigmentering, det vil sige, melasma. Melasma er pigmenteringer, der kommer i større plamager i ansigtet. Det vil typisk være plamager i panden, kinderne, omkring øjnene og det famøse ’overskæg’. Det ses oftest i forbindelse med graviditet, amning, p-pille brug, stress eller andre hormonelle forstyrrelser.

Klinik Lindhardt - step 1 i klinikken

Rensning af huden, påføring af mask 1. Lad masken sidde i 6-12 timer.

Klinik Lindhardt - Step 2 hjemme samme dag

Skyl masken af efter den aftalte tid, som sygeplejersken har givet dig.

Påfør Cosmelan 2 (der blokerer ny melanin dannelse)
Herudover bruges Melan Recovery (for at beskytte og genoprette huden)
Til sidst Solcreme faktor 131 UVB and 67 UVA (mesoprotech)

FASE 1-3

Fase 1: Første måned bruges Cosmelan 2, 3x dagligt efterfulgt af Melan Recovery og solcremen
Fase 2: Anden måned bruges Cosmelan 2, 2x dagligt efterfulgt af Melan Recovery og solcremen
Fase 3: Tredje måned bruges Cosmelan 2, kun om natten efterfulgt af Melan Recovery og solcremen

BEHANDLINGEN

Kom gerne uden makeup til behandlingen. Huden renses af sygeplejersken og derefter påføres Cosmelan masken. Efter påføringen af masken, forlader du klinikken med masken på. Masken er brun og tørrer ind på ca. 1 time. Dog skal du have masken på i 8-12 timer, hvorefter den vaskes af derhjemme. Derfor kan det være rart at have en paraply med til behandlingen (i tilfælde af regnvejr, da masken ikke må blive våd.)

Behandling med Cosmelan peeling gør ikke ondt.

I klinikken får du produkter med hjem som du skal anvende efter behandlingen, disse produkter er med i behandlingens pris. Sygeplejersken vil sætte dig ind i hudplejerutinen.

FØR BEHANDLING

Forinden behandlingen kommer du til en gratis og uforpligtende konsultation. Her gennemgår vi dine ønsker, og finder ud af om du er egnet til behandlingen.

Det er nemlig vigtigt at afklare hvad dine pigmentforandringer skyldes. Ydre påvirkninger som sol, altså pigment pletter/solskader skal behandles med laser. Pigmentforandringer, mørke plamager, som er hormonelt betinget og opstået i forbindelse fx. graviditet, stress, brug af p-piller, skal behandles med Cosmelan peeling. Hormonelt betinget pigmentforandringer kaldes melasma.

Vi gennemgår også hele behandlingsforløbet med dig, så du er forberedt på forløbet, og sammen sikrer vi dig den bedst mulige behandling. Det er vigtigt at du undgår sol i ca. 4 uger før behandlingen, det samme gælder brug af selvbruner eller lignende.

Ingen aktive behandlinger med anti-age cremer, laserbehandling, peelinger eller filler 1 uge før behandlingen.

EFTER BEHANDLING

Efter masken er påført, skal den som tidligere nævnt sidde på i 8-12 timer. Derfor, har man ikke lyst til at møde op på arbejde denne dag. Vi anbefaler derfor at planlægge sin behandling til en dag, hvor man fx. har fri. Lige efter behandlingen og op til 10 dage efter, kan huden være rød, tør, stram og kan skalle af. Det er helt normalt. De efterfølgende 6 til 8 uger, efter du har fået lagt masken, skal du køre et komplet forløb derhjemme, hvor du bruger en kombination af peeling, fugt og solcreme, for at trække pigmentet yderligere op af hudens overflade.

”Cosmelan 2” som du skal anvende, reducerer pigmenteringerne yderligere samt forhindrer dannelse af nye pigmenteringer.

7-10 dage efter opstart med Cosmelan Depigmentation behandlingen, vil der ses en tydelig forbedring af farveforskellene i huden. Huden bliver mere ensartet og fornyet. Efter 7-8 uger (lidt længere tid for mørkere hudtyper) opnås maksimalt resultat. Udover reduktion af farveforskellene i huden, reducerer Cosmelan talg- og fedt produktionen, og mindsker porerne i huden. Cosmelan peeling er derfor også meget effektiv til akne plaget hud med pigmenteringer.

Der kan anvendes make-up efter en uge.

HVOR OFTE?

Holdbarheden af behandlingen afhænger af ens soladfærd/soldyrkning, samt kroppens hormonelle balance. Jo bedre man er til at beskytte sig mod solens stråler, jo længere holder behandlingen.

I 99% af tilfældene forsvinder pigmentpletterne, og behandlingen giver forbedringer på 95%. Resultatet af pigment fjernelse afhænger dog i meget høj grad af din livsstil og adfærd. Opholder du dig for eksempel i solen i længere tid ad gangen, er det meget vigtigt, at du husker at bruge solcreme og hat, så du aktivt forebygger processen. Derudover kan du bruge en række forskellige produkter til at hæmme produktionen af Melanin, så dannelsen af pigment mindskes i fremtiden.

Alt afhængigt af hvor langt ens individuelle forløb er, anbefales brug af Mesoestetic hudplejeprodukter, som er tilpasset til depigmentering, for at undgå eventuel mindsket behandlingseffekt eller ved brug af andre produkter under behandlingsforløbet.

Du skal forvente at købe 1-2  Mesoestetic Cosmelan Home Pack.

KONTROL

Hos Klinik Lindhardt tilbyder vi altid en kontroltid. Her ser vi på selve resultatet og taler om videre plan, i forhold til at opnå bedst muligt resultat fremover.

BEMÆRK

BIVIRKNINGER

Den nydannede hud på det behandlede område vil være meget følsom over for sol, og du bør derfor undgå stærkt sollys og bruge solcreme fra Cosmelan (høj faktor), som udleveres i forbindelse med behandlingen, og som kan tilkøbes efter yderligere behov.

Solcremen skal anvendes i flere måneder efter behandlingen.

HVEM KAN IKKE BEHANDLES

Personer, der har tendens til dannelse af keloiddannelse af for meget arvæv eller anden uregelmæssig ardannelse, er ikke egnede til behandlingen.

Vi kan ikke behandle dig hvis du har en af følgende;
Aktiv infektion, aktiv herpes, virusinfektion, aktiv dermatitis, akne, hvis du er i behandling med Isotretinoin, eller har været det inden for de sidste 2 måneder. Nyligt udført kirurgi (sårheling), nyligt udført strålebehandling eller har cancer. Pågående hormonbehandling, også ved behandling med kortison creme, ved graviditet og amning.

KONTAKT OS

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os på telefon: +45 22 73 06 06 eller nedenfor

FIND VEJ

© All rights reservED KLINIK LINDHARDT 2023

CVR 43632892